اقتصادنیوز بررسی کرد:

تخلف‌های یواشکی در واحدهای تولیدی!/این رفتارها از کجا آب می‌خورد؟

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۱۵۶۰۵
دادگاهی شدن دو هزار فروشنده مواد غذایی و تعطیلی 200 تا 300 واحد توزیع‌کننده، مصرف روغن پالم در محصولات غذایی، پیدا کردن موش در انبارهای چای و کم‌فروشی، هرکدام مواردی است که شاید بتواند در اقتصاد ایران تاثیرگذاری خودش را داشته باشد.
تخلف‌های یواشکی در واحدهای تولیدی!/این رفتارها از کجا آب می‌خورد؟

به گزارش اقتصادنیوز، مقابل دستگاهی که تدارک آخرین مرحله بستنی، یعنی برش و بسته‌بندی به عهده آن بود ایستاده بود و آرام به کارگران توضیح می‌داد:« از امروز به اندازه نیم سانتی‌متر از اندازه‌ بستنی‌های کیلویی کم می‌شود.»

برای اینکه مطمئن شود کارگران کار خود را درست انجام می‌دهند، خودش مقابل دستگاه ایستاد و با امتحان کردن نمونه‌هایی نشان داد که کارگران از چه زمانی دکمه ایست دستگاه را بزنند که حجم کلی بستنی بسته‌بندی شده نیم سانت نسبت به قبل کمتر شود.

خودش می‌گفت قیمت مواد اولیه افزایش یافته و به کارخانه‌داران اجازه نمی‌دهند که قیمت‌ها را به اندازه‌ افزایش قیمت مواد اولیه افزایش دهند. می‌گفت: روی هر بستنی ضرر می‌دهد و اگر قرار باشد این طور پیش‌برود، ورشکسته خواهد شد. در حالی‌ که با کم کردن حجم بستنی حداقل می‌توانست جلوی بخشی از ضر و زیان وارد شده را بگیرد.

***
فارغ از اینکه چرا این اتفاق می افتد؟ و چقدر در رخ دادن چنین تخلف‌هایی می توان صاحب کارخانه را مقصر دانست، به نظر می‌رسد که دست صاحبان صنایع غذایی برای انجام چنین تخلف‌هایی باز است.

بررسی اخبار یک سال گذشته نیز نشان می‌دهد که تخلف واحد‌های تولیدی مواد غذایی کم نبوده است. دادگاهی شدن دو هزار نفر از فروشندگان مواد غذایی و تعطیلی 200 تا 300 واحد توزیع مواد غذایی، مصرف روغن پالم در محصولات غذایی، پیدا کردن موش در انبارهای نگه‌داری چای، کم فروشی برخی کارخانه‌‌ها به مردم و...

سوال اینجاست که چه اهرم‌های نظارتی برای کنترل کار کارخانه‌ها و البته خرده‌فروشی‌ها و انبارها وجود دارد؟ آیا این افراد را باید برای تخلف نکردن به وجدانشان واگذار کرد یا نظارت جدی و دقیق بر کار آنها صورت بگیرد؟

در این مورد علی موحد، رئیس انجمن صنایع غذایی ایران در گفت‌و گو با اقتصادنیوز، اظهار کرد که چنین خبرهایی تاثیر چندانی بر بازار ندارد و البته منکر صحت وجود موارد تخلف، حداقل در بخش کارخانه‌‌ها تولید صنایع غذایی شد.

او اظهار کرد: از نظر من مطبوعات به این قبیل مسائل نباید ورود کنند، مگر اینکه موضوع کاملا برایشان محقق شود.‌ درباره این مسائل به تنها مرجعی که باید رجوع کرد وزارت بهداشت است و به نظر نیروی انتظامی مرجع ذی‌صلاحی نیست که در برخی این موارد ورود کرده و موضوعاتی را مطرح کرده است.

موحد با تاکید بر اینکه کارخانه‌‌های صنایع غذایی امکان تخلف ندارند، بیان کرد: طبق قانون هر کارخانه مواد، غذا و دارویی برای هر خط تولید خود، یک مسئول فنی دارد که منصوب وزارت بهداشت است و پروانه مسئولیت خود را از وزارت بهداشت و درمان گرفته است و وظیفه او نظارت بر تولید کارخانه‌‌ها است. او افزود:در صورتی که مسئولان کارخانه به دستور مسئولان فنی گوش ندهند، باید موضوع به وزارت بهداشت اطلاع داده شود، تا این نهاد خودش اقدامات عملی لازم را انجام دهد.

بنا بر سخنان رئیس انجمن صنایع غذایی ایران، قاعدتا نباید مفری برای کم‌فروشی یا انجام تخلفات در تهیه‌ مواد غذایی وجود داشته باشد ولی گزارش‌ها حاکی از آن است که در بعضی موارد تخلفاتی صورت می‌گیرد. اما وضعیت موجود نشان می‌دهد که اهرم‌های نظارتی برای جلوگیری از تخلف تولید و عرضه‌کنندگان محصولات غذایی مناسب یا حداقل کافی نیستند و باید وزارت بهداشت به فکر راه‌های دیگری برای در چهارچوب قانون فعالیت کردن واحدهای تولیدی و تجاری مواد غذایی مردم کنند.

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
کارگزاری مفید