آغاز آزادسازی قیمت نان / اذعان به عرضه نانهای بیکیفیت در نانواییها
به گزارش «اقتصادنیوز»، در اواسط آذر ماه امسال با افزایش 30درصدی قیمت نان از سوی دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت، از اجرای طرح آزادسازی قیمت نان در برخی نانواییها هم خبر داده شد. بر اساس اظهارات برخی مسوولان قرار بود برخی نانواییها آزادپز شده، آراد بدون یارانه خریداری و نان را با قیمت آزاد به دست مردم برسانند. همچنین قرار بود این نانواییها نان با کیفیت بیشتری به دست مردم برسانند.
پیش از این مجتبی خسروتاج، معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاه به اینکه صنعت نان در وضعیت خوبی نیست و باید اصلاح اساسی در آن ایجاد کرد درباره آزادسازی قیمت نان خاطرنشان کرد: هیچ آزادسازی در قیمت را در برنامه نداریم و قیمت نان را در دو مرحله افزایش میدهیم. در مرحله اول این افزایش پیشبینی هزینههایی که در اثر افزایش قیمت گندم و آرد نانواییها بود که در اختیار استانداریها قرار داده شده و حداکثر تا سقف ۳۰ درصد باید تعیین شد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرده بود: یکسوم از افزایش قیمت بابت افزایش قیمت خرید گندم در سال آینده و افزایش هزینههای آرد و دو سوم نیز بابت افزایش هزینههای مختلف نانواییهاست. در فاز دوم افزایش قیمت نان به نانواییهایی اجازه داده میشود که با قیمت تمام شده آرد یا گندمی که یارانهای نباشد را تامین کرده و در این چهارچوب نان تولید کنند و بفروشند. بالا بردن کیفیت با سهم ۲۰درصدی است که نانواییها به سمت آزادپذیری بروند و مواد مورد نیاز خود را به صورت آزاد تهیه کنند، محقق میشود. محصول تولید شده به این شیوه از قیمتگذاری معاف است و این آزادسازی باعث میشود نانواییها در مسیر کیفیت نان و خواست مشتری حرکت کنند.
در حال حاضر نیز قاسم زراعتکار، رئیس اتحادیه نانوایان به فارس اعلام کرده است که طبق دستورالعمل هیات وزیران تا پایان سال جاری 20 درصد از نانواییهای کشور میتوانند به سمت آزادپزی بروند که 31 نانوایی سنگکی از 21 دیماه و 120 نانوایی لواش، بربری و تافتون از ابتدای بهمنماه در سطح پایتخت فعالیت خود را به صورت آزادپزی آغاز میکنند.
او ادامه داد: در کنار آن 20 درصد از نانواییهای سطح کشور نیز به این طرح خواهند پیوست و قیمت در این نانواییها بر اساس کیفیت و عرضه و تقاضا تعیین خواهد شد.
همچنین محمدرضا نظرینژاد، رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی به مهر گفت: قیمت نان سنگگ ساده در 34 نانوایی ، ۱۳۰۰ تومان، کنجددار ۱۵۰۰ تومان و پرکنجد دو هزار تومان است.
او با بیان این که این نانوایان، آرد مرغوب را با سبوس و بدون نولگیری از کارخانجات دریافت میکنند و در نهایت آرد مرغوب تبدیل به نان مرغوب میشود بیان کرد: آردی که از طریق دولت در اختیار نانوایان قرار میگیرد آرد سبوسگیری و نولگیری شده است که کیفیت لازم را ندارد، چراکه کارخانجات، این آرد را نول گیری کرده و بخش مرغوب آن را در اختیار کارخانجات شیرینی پزی و قنادیها قرار میدهند و بنابراین بخش نامرغوب در اختیار نانواییهای دولتی قرار میگیرد.
ارسال نظر