کمک تغذیه به بهبود رشد اقتصادی
مصطفی عمادزاده در این رابطه به «اقتصادنیوز» گفت: درصد قابل توجهی از جمعیت امروز خانوارها، دقت لازم را در تغذیه ندارند و به کیفیت غذا توجه کافی نمیکنند. این مساله یک واقعیت است و نمیتوان آن را انکار کرد که متاسفانه سبک زندگی ما دچار تحولاتی شده است که مهمترین بخش آن مربوط به وعده غذایی صبحانه است که به آن اهمیت کافی داده نمیشود یا اساساً از لبنیات به اندازه کافی استفاده نمیشود. به وضوح دیده میشود که در این وعده از تخممرغ استفاده نمیشود یا غذاهای فستفودی سهم بیشتری در الگوی خانوار پیدا کردهاند. همه این مسائل جای نگرانی دارد. بر همین اساس باید تاکید کرد که سهم غذای سالم در خانوارها کاهش پیدا کرده و این بدان معنا نیست که همه این 47میلیونی که معاون وزیر به آن اشاره کرده و غذای سالم استفاده نمیکنند، لزوماً دچار فقر هستند و از کمبود درآمد با مشکلات تغذیه روبهرو هستند.
وی در عین حال تاکید کرد: در این میان مسالهای را باید مطرح کنم تا اهمیت تغذیه بیشتر روشن شود. اقتصاددانی به نام رابرت فوکر -برنده جایزه نوبل- چندین سال پیش تحقیقاتی انجام داده و به این نتیجه رسیده است که رشد اقتصادی در انگلستان پیش از این ضعیف بوده است و تنها علت آن هم، ابتلای مردم انگلیس به سوءتغذیه است. در تحقیقی که وی انجام داده، وقتی مشکل سوءتغذیه افراد حل شده و به میزان کافی از تغذیه بهرهمند بودند، قدرت تولیدشان نیز بیشتر شده است. یعنی اگر دو ساعت کار مفید انجام میدادند، حالا به چهار ساعت کار مفید تبدیل شده است و در نهایت این میزان به هشت ساعت نیز افزایش یافته است. یعنی ارتباط تنگاتنگی بین نوع و کیفیت تغذیه و انرژی افراد وجود دارد. یعنی هرچه تغذیه بهتر شود، بهرهوری نیز بالا میرود و در نهایت قدرت تولید بیشتر میشود.
وی تصریح کرد: همه این مسائل در نهایت خود را در رشد اقتصادی نشان میدهد و آن را بهبود میبخشد. بنابراین پیوند مستحکمی بین تغذیه و رشد اقتصادی وجود دارد که آمار و شواهد نیز آن را تایید میکنند. بر این اساس، تغذیه مناسب میتواند به تولید و رشد اقتصادی بهتر منجر شود. این نگاه در اکثر کشورها رایج است و معمولاً دولتها تلاش میکنند درآمد افراد به گونهای باشد که بتوانند از تغذیه کلیه افراد اطمینان داشته باشند.
ارسال نظر